Ribizlis kalács édes Alakor sütőkeverékből, mandulával és mazsolával
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Itt a ribizli szezonja, együnk ribizliset! Ez a kalács tökéletes választás, ha könnyen, gyorsan és egyszerűen szeretnék összedobni egy ribizlis finomságot. Alakor kalács sütőkeverék az alapja, ehhez adtam pár plusz hozzávalót, megsütöttem és egy délután alatt el is fogyott az egész. Azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom a receptről!
Hozzávalók:
- 1 tasak (380 g) édes alakor sütőkeverék mandulával és mazsolával
- 3-4 ek barna cukor (vagy egyéb cukor/édesítő, de el is hagyható a sütőkeverékben van egy kevés cukor)
- ¼ tk fahéj
- 1 bögre / kb. 180 g ribizli
Elkészítés:
- A lisztkeveréket öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk) és a fahéjat, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsünk belőle tésztát.
- Adjuk a tésztához a ribizlit, majd óvatosan, de alaposan forgassuk össze vele.
- A tasakon található útmutató szerint süssük meg a kalácsot.
A szerzőről
|
|