Recepttár

Ribizlis kalács édes Alakor sütőkeverékből, mandulával és mazsolával

GabyKonyha
GabyKonyha
2023.09.12 10:04
Ribizlis kalács édes Alakor sütőkeverékből, mandulával és mazsolával

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Itt a ribizli szezonja, együnk ribizliset! Ez a kalács tökéletes választás, ha könnyen, gyorsan és egyszerűen szeretnék összedobni egy ribizlis finomságot. Alakor kalács sütőkeverék az alapja, ehhez adtam pár plusz hozzávalót, megsütöttem és egy délután alatt el is fogyott az egész. Azt hiszem ennél többet nem is kell mondanom a receptről!

 

Hozzávalók:


  • 1 tasak (380 g) édes alakor sütőkeverék mandulával és mazsolával
  • 3-4 ek barna cukor (vagy egyéb cukor/édesítő, de el is hagyható a sütőkeverékben van egy kevés cukor)
  • ¼ tk fahéj
  • 1 bögre / kb. 180 g ribizli

 

Elkészítés:


  1. A lisztkeveréket öntsük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk) és a fahéjat, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsünk belőle tésztát.
  2. Adjuk a tésztához a ribizlit, majd óvatosan, de alaposan forgassuk össze vele.
  3. A tasakon található útmutató szerint süssük meg a kalácsot.



A szerzőről

 

Facebook   Instagram


Gaby vagyok, a GabyKonyha megálmodója. Alapjában véve gluténmentesen és növényi alapokon étkezem, viszont már évek óta az ősi gabonákat, elsősorban az alakort beengedem a konyhámba. Több éves tapasztalat és kísérletezés azt mutatja, hogy bár a hagyományos búzaliszteket nem tolerálja jól a szervezetem, az ősi gabonákból készülteket igen. Ezek közül legelőször az alakort ismertem meg és kezdtem el használni. Szinte az első pillanattól kezdve “szerelem” lett a találkozásból, melyből aztán időről-időre nagyon sok finomság is született.  Ma már a tönke és a tönköly lisztekkel is “kacérkodom”, főleg mióta rátaláltam a Grana Antico kiváló minőségű lisztjeire. Szívem csücskei a teljes őrlésű lisztek, legtöbbször azokat használom, de a világos fajtákra is van sok ínycsiklandó receptem, melyeket itt is megtalálsz. 


További ősi gabonás receptjeim >>>