Teljes kiörlésű zabpelyhes-áfonyás Alakorkeksz, teljes örlésű Alakor lisztből
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Ismét egy gyors kekszreceptet hoztam. Ez puha fajta, nem az a klasszikus törős-omlós, inkább harapható és gyümölcsöktől szaftos. Csupa jó dolgokat pakoltam bele, így tökéletes nasi, de akár tízóraira, uzsonnára is jó megoldás lehet. Nálunk nagy kedvenc.
Hozzávalók:
- 11 db nagyobb kekszhez (mennyiség attól függ, mekkora kekszeket formázunk)
- 2 db érett banán összenyomkodva
- 3/4 bögre / 95 g zabpehely
- 1 bögre / 160 g teljes őrlésű alakorliszt
- 1/4 bögre / 50 g barna cukor (vagy egyéb cukor, édesítő)
- 1/4 tk fahéj
- 1 tk sütőpor
- 1/2 bögre / 125 ml növényi tej
- 1/2 bögre / 80 g áfonya
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 200 fokra (alsó-felső sütési fokozaton).
- Tegyük az összes hozzávalót egy nagy tálba és keverjük jól össze.
- Ragacsos masszát fogunk kapni. Fagyiadagoló-kanállal vagy egyéb kanállal vagy vizes kézzel tegyünk kis kupacokat sütőpapírral bélelt tepsire, majd nyomkodjuk le a tetejét, hogy kekszformákat kapjunk. (Hagyjunk a kekszek között egy kis helyet, mert sütés közben elterülnek kicsit).
- Tegyük az előmelegített sütőbe és süssük 20-25 percig.
A szerzőről
|
|