Chilis-magvas teljes kiörlésű Alakor kenyér, teljes örlésű Alakor sütőkeverékből
Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető
Jó, ez nálunk sem a gyerekbarát verzió a chili miatt, de végre szerettem volna sütni egy csípős kenyeret is. Kedvenc lisztemet, a teljes kiőrlésű alakort használtam hozzá, méghozzá a sütőkeverékes verziót. Egyrészt azért, hogy időt spóroljak, hisz a kenyér alapja ebben az esetben megvan, már csak az extrákat kell hozzáadni. Másrészt ezekből a keverékekből pont akkora kenyér lesz, ami általában két nap alatt nálunk is elfogy (3 tagú család), így nincs száraz maradék, nincs pazarlás. A chili mellé tettem magokat is, amivel szerintem még finomabb lett.
Hozzávalók:
- 1 tasak (500 g) teljes őrlésű alakor sütőkeverék
- 1 tk chilipehely (vagy ízlés szerint)
- 2 ek chiamag
- 2 ek pirított szezámmag
- 2 ek őrölt lenmag
Elkészítés:
- A lisztet öntsük egy nagy keverőtálba, adjuk hozzá a chilit és a magokat, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
- Kelesztés előtt vizes kézzel átsimítottam a kenyér tetejét, bevagdostam és megszórtam egy kevés chilivel.
- Süssük meg a kenyeret a sütési útmutató alapján. Hagyjuk kihűlni, mielőtt szeletelnénk.
A szerzőről
|
|