Szezámmagos teljes örlésű Alakor kenyér
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Kedvencem a teljes kiőrlésű alakor liszt. Tudom. Ezerszer mondtam. Ennek örömére ismét hoztam is belőle egy finom kenyérreceptet, amit most jó sok szezámmaggal készítettem. Szerintem próbáljátok ki, nagyon finom!
Hozzávalók:
- 400 g teljes őrlésű alakor liszt
- 80 g pirított szezámmag + egy kevés szóráshoz (én hántolatlant használtam)
- 5 g só (vagy ízlés szerint)
- 1 tasak / 7 g szárított élesztő
- 350 ml víz
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt egy fedeles sütőtállal együtt 230 fokra (alsó-felső sütési fokozaton).
- A szórásra szánt szezámmag kivételével tegyünk minden hozzávalót egy nagy tálba és gyúrjunk belőle tésztát.
- Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tálba, szórjuk meg a tetejét a maradék szezámmaggal, majd pihentessük kb. 30 percig.
- Pihentetés után tegyük át sütőpapírral együtt az előmelegített sütőtálba, tegyük rá a tetejét és süssük 50 percig.
- Ha megsült, vegyük ki a sütőtálból és hagyjuk legalább langyosra hűlni, mielőtt szeletelnénk. (Én rácson szoktam hűlni hagyni.)
A szerzőről
|
|