Sós receptek

Virslis Alakor nyársak

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Virslis Alakor nyársak

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Finom bécsi virsli és pikáns mustár, mindez ízletes alakor tésztába tekerve-szerintünk így néz ki egy tökéletes és látványos vendégváró finomság!

 

Hozzávalók:


 

Elkészítés:


  1. A tésztához a lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
  2. A saslikpálcikát hideg vízbe áztatjuk, így nem fog megégni.
  3. Ha szükséges, a virslit meghámozzuk.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb fél cm vastagságúra nyújtjuk.
  5. Olyan hosszú csíkokra vágjuk, hogy a virsli pont elférjen majd benne. A tésztára tegyünk egy kis mustárt (természetesen használhatunk mást is, de el is hagyhatjuk).
  6. A virslit bebugyoláljuk a tésztába, és hüvelykujjnyi darabokra vágjuk.
  7. A tésztadarabkákat húzzuk a nyársra, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
  8. Kenjük meg vékonyan a felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
  9. Kb 15 percig pihentessük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára!

 

 

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>