Sós receptek
Virslis Alakor nyársak
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Finom bécsi virsli és pikáns mustár, mindez ízletes alakor tésztába tekerve-szerintünk így néz ki egy tökéletes és látványos vendégváró finomság!
Hozzávalók:
- 1 csomag világosbarna ősi gabona sütőkeverék
- 390 ml langyos víz
- 15-16 darab bécsi virsli
- 3-4 evőkanál mustár
- 1 egész tojás
- 1-2 evőkanál szezámmag
- 15-16 darab saslikpálcika
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet a vízzel alaposan elkeverjük, majd letakarva langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
- A saslikpálcikát hideg vízbe áztatjuk, így nem fog megégni.
- Ha szükséges, a virslit meghámozzuk.
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb fél cm vastagságúra nyújtjuk.
- Olyan hosszú csíkokra vágjuk, hogy a virsli pont elférjen majd benne. A tésztára tegyünk egy kis mustárt (természetesen használhatunk mást is, de el is hagyhatjuk).
- A virslit bebugyoláljuk a tésztába, és hüvelykujjnyi darabokra vágjuk.
- A tésztadarabkákat húzzuk a nyársra, majd fektessük sütőpapírral bélelt tepsire.
- Kenjük meg vékonyan a felvert tojással, és szórjuk meg a szezámmaggal.
- Kb 15 percig pihentessük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára!
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |