Édes receptek

Rumos-gesztenyés babka teljes kiörlésű Alakorból

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Rumos-gesztenyés babka teljes kiörlésű Alakorból

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Ki mondta, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták szárazak és unalmasak? Ez a finom gesztenyekrémes finomság puha, szaftos, és biztos, hogy nem marad belőle másnapra!

Hozzávalók:


A tésztához:

  • 1 csomag teljes őrlésű édes alakor sütőkeverék
  • 270 ml tej/víz/növényi tej
  • 4 evőkanál porcukor (a termék minimális cukrot tartalmaz, tehát elhagyható)

A töltelékhez:

  • 250 gramm gesztenyepüré
  • 80 gramm puha vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál rum/rumaroma (elhagyható)

Elkészítés:


  1. A tésztához a lisztet, cukrot és tejet alaposan elkeverjük, és letakarva kb 30-40 percig pihentetjük.
  2. Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük.
  3. A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb 40×30 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, és hosszában kettéhasítjuk. Összetekerjük a két rudat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még kb 15 percig pihentetjük.
  4. 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük!

 

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>