Édes receptek
Sárgabarackos-áfonyás Alakor kalács, Alakor édes sütőkeverékből
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Kalács gyümölcsökkel tökéletes párosítás. Most sárgabarackkal és áfonyával kombináltam. Mennyei!! Tudom, mindig ezt írom, de hát tényleg az! A kalácshoz tényleg minden gyümölcs jól passzol és mivel ismét sütőkeveréket használtam, nem is lehet elrontani. Ezek a keverékek megadják azt a magabiztosságot egy kezdőnek is a konyhában, amivel biztosra mehet a végeredmény tekintetében, viszont a kreativitását is ki tudja bontakoztatni közben. Én is szeretem használni őket, mert egyszerű, könnyű velük dolgozni és eddig még soha nem hagytak cserben.
Hozzávalók:
- 1 tasak (380 g) alakor kalács sütőkeverék mazsolával és mandulával
- 3 ek teljes értékű nádcukor (vagy egyéb cukor, édesítő, de el is hagyható, a keverékben van egy kevés cukor)
- 1/4 tk fahéj
- 1/4 tk kurkuma (elhagyható)
- 100 g áfonya
- néhány szem sárgabarack a tetejére
Elkészítés:
- A lisztkeveréket tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk), a fahéjat és a kurkumát, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
- Amikor kész a tészta, forgassuk bele óvatosan az áfonyát, majd kövessük a sütési útmutató további lépéseit és süssük meg a kalácsot.
- Amikor a sütőformába tesszük a tésztát, tegyünk a tetejére barackszeleteket és azzal együtt süssük meg.