Édes receptek

Sárgabarackos-áfonyás Alakor kalács, Alakor édes sütőkeverékből

GabyKonyha
GabyKonyha
2023.09.12 10:04
Sárgabarackos-áfonyás Alakor kalács, Alakor édes sütőkeverékből

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Kalács gyümölcsökkel tökéletes párosítás. Most sárgabarackkal és áfonyával kombináltam. Mennyei!! Tudom, mindig ezt írom, de hát tényleg az!  A kalácshoz tényleg minden gyümölcs jól passzol és mivel ismét sütőkeveréket használtam, nem is lehet elrontani. Ezek a keverékek megadják azt a magabiztosságot egy kezdőnek is a konyhában, amivel biztosra mehet a végeredmény tekintetében, viszont a kreativitását is ki tudja bontakoztatni közben.  Én is szeretem használni őket, mert egyszerű, könnyű velük dolgozni és eddig még soha nem hagytak cserben.

 

Hozzávalók:


  • 1 tasak (380 g) alakor kalács sütőkeverék mazsolával és mandulával
  • 3 ek teljes értékű nádcukor (vagy egyéb cukor, édesítő, de el is hagyható, a keverékben van egy kevés cukor)
  • 1/4 tk fahéj
  • 1/4 tk kurkuma (elhagyható)
  • 100 g áfonya
  • néhány szem sárgabarack a tetejére

 

Elkészítés:


  1. A lisztkeveréket tegyük egy tálba, adjuk hozzá a cukrot (ha használunk), a fahéjat és a kurkumát, majd a tasakon található sütési útmutató alapján készítsük el a tésztát.
  2. Amikor kész a tészta, forgassuk bele óvatosan az áfonyát, majd kövessük a sütési útmutató további lépéseit és süssük meg a kalácsot.
  3. Amikor a sütőformába tesszük a tésztát, tegyünk a tetejére barackszeleteket és azzal együtt süssük meg.