Kenyérművész
Sült tökös zsemle
Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető
Az édes sütőtök lágysága szuperül harmonizál a tönköly illatával és zamatával! Ráadásul a maradék sütőtök felhasználásához is szuper recept! Mi most kis tök formájú zsemléket készítettünk, de természetesen elkészíthető különösebb formázás nélkül is!
Hozzávalók:
8 darabhoz
- 1 csomag világos tönköly sütőkeverék
- 140 gramm sült sütőtök
- 250 gramm langyos víz
Elkészítés:
- A lisztet a vízzel és a sütőtökpürével alaposan eldolgozzuk, letakarjuk, és langyos helyen 30-60 perc alatt duplájára kelesztjük.
- Lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
- Felgömbölyítjük a tésztagombócokat, és lisztben kissé megforgatott kötöző zsineggel három helyen lazán csomóra kötjük. A felesleges részeket ollóval levágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még kb 15 percig pihentetjük. Ha szeretnénk, szórjuk le enyhén liszttel, és egy pengével vagy nagyon éles késsel ejtsünk rajta kis metszéseket.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt készre sütjük. A kötöző zsineget még langyos állapotban távolítsuk el róla!
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |