Kenyérművész
Rumos-gesztenyés babka teljes kiörlésű Alakorból
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Ki mondta, hogy a teljes kiőrlésű lisztből készült tészták szárazak és unalmasak? Ez a finom gesztenyekrémes finomság puha, szaftos, és biztos, hogy nem marad belőle másnapra!
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 csomag teljes őrlésű édes alakor sütőkeverék
- 270 ml tej/víz/növényi tej
- 4 evőkanál porcukor (a termék minimális cukrot tartalmaz, tehát elhagyható)
A töltelékhez:
- 250 gramm gesztenyepüré
- 80 gramm puha vaj
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál rum/rumaroma (elhagyható)
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet, cukrot és tejet alaposan elkeverjük, és letakarva kb 30-40 percig pihentetjük.
- Közben a krém hozzávalóit alaposan elkeverjük.
- A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, és kb 40×30 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük a krémmel, szorosan feltekerjük, és hosszában kettéhasítjuk. Összetekerjük a két rudat, és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ahol még kb 15 percig pihentetjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt készre sütjük!
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |