Kenyérművész
Csokis-diós mini csomók
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Ezek a kis apró csokis-diós csomócskák egyszerűen olyan puhák, olyan illatosak…de hát igazából nincs is ebben meglepő, hiszen ki tudna ellenállni egy alakorból készült finomságnak?
Mi most tojással gazdagítottuk a tésztát, de ha elhagynád, arra is adunk tippet!
Hozzávalók:
kb. 2 tepsinyi adaghoz
A tésztához:
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mi a mazsolás-mandulásat használtuk, de természetesen elkészítheted bármelyikből)
- 200 ml langyos tej (vagy víz, vagy növényi tej)
- 1 egész tojás (ha elhagynád, számolj helyette +50 ml folyadékot)
- 4 evőkanál porcukor
- 50 gramm olvasztott, de nem meleg vaj (vagy margarin, vagy más zsiradék)
A töltelékhez:
- 100 gramm puha vaj (vagy más zsiradék)
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 4 evőkanál darált dió
- 4 evőkanál kristálycukor
- 1 teáskanál liszt (bármilyen liszt jó, ami otthon van)
Elkészítés:
- A lisztet a tejjel, vajjal, tojással és a porcukorral alaposan összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az összes hozzávalót jól elkeverjük.
- A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd 45×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tészta felére kenjük a tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
- Kb 1 ujjnyi csíkokra vágjuk, amiket egyesével megtekerjünk és csiga alakban feltekerünk.
- A kis csomókat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb 10 perc pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben kb 12-16 perc alatt süssük készre őket!
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |