Kenyérművész

Csokis-diós mini csomók

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Csokis-diós mini csomók

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Ezek a kis apró csokis-diós csomócskák egyszerűen olyan puhák, olyan illatosak…de hát igazából nincs is ebben meglepő, hiszen ki tudna ellenállni egy alakorból készült finomságnak?

Mi most tojással gazdagítottuk a tésztát, de ha elhagynád, arra is adunk tippet!

Hozzávalók:


kb. 2 tepsinyi adaghoz

A tésztához:

  • 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mi a mazsolás-mandulásat használtuk, de természetesen elkészítheted bármelyikből)
  • 200 ml langyos tej (vagy víz, vagy növényi tej)
  • 1 egész tojás (ha elhagynád, számolj helyette +50 ml folyadékot)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 50 gramm olvasztott, de nem meleg vaj (vagy margarin, vagy más zsiradék)

A töltelékhez:

  • 100 gramm puha vaj (vagy más zsiradék)
  • 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 4 evőkanál darált dió
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 teáskanál liszt (bármilyen liszt jó, ami otthon van)

 

Elkészítés:


  1. A lisztet a tejjel, vajjal, tojással és a porcukorral alaposan összekeverjük, és letakarva langyos helyen kb 30-40 percet pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket: az összes hozzávalót jól elkeverjük.
  2. A tésztát lisztezett felületen kissé átgyúrjuk, majd 45×35 cm-es téglalappá nyújtjuk. A tészta felére kenjük a tölteléket, és ráhajtjuk a másik felét.
  3. Kb 1 ujjnyi csíkokra vágjuk, amiket egyesével megtekerjünk és csiga alakban feltekerünk.
  4. A kis csomókat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, és kb 10 perc pihentetés után 170 fokra előmelegített sütőben kb 12-16 perc alatt süssük készre őket!

 

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>