Kenyérművész

Vajas magvas Alakor bagel

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Vajas magvas Alakor bagel

Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés

Nem véletlenül az egyik kedvenc lisztkeverékünk a világos Alakor: finom diós, karakteres íze ugyanis ezerféleképp variálható, a végeredmény pedig mindig igazán különleges, ízletes! Most magvas bagel receptet hoztunk Nektek, amit egy kevés vajjal tettünk még finomabbá!

 

Hozzávalók:


a tésztához:

  • 1 csomag világos alakor sütőkeverék
  • 30 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
  • 390 gramm víz

megkenéshez:

  • 50 gramm puha vaj

a tetejére:

  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál víz
  • kb 170-180 gramm magkeverék

 

Elkészítés:


  1. A tésztához a lisztet, a langyos vizet és a vajat alaposan összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kb 30-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
  2. Mialatt kel, oldjuk fel a mézet a vízben, és öntsük a magokat egy lapos tálra/tálcára. Természetesen nem fogja felvenni az összes magot, de kell a mennyiség, hogy alaposan be tudja vonni mindenhol!
  3. A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, formázzuk cipóvá, és osszuk 8 egyenlő részre.
  4. A tésztadarabokat formázzuk gombócokká. A kis gombócokat nyújtsuk ki hosszúkás-ovális formára, kenjük meg vékonyan a puha vajjal, és hosszanti oldalukról szorosan tekerjük fel.
  5. A két végét dolgozzuk jól össze, hogy megkapjuk a bagel formát.
  6. Mártsuk meg egy pillanatra a mézes vízben, majd forgassuk meg a magkeverékben.
  7. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a bageleket, és pihentessük őket kb 15 percig.
  8. Ezután 170 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára őket kb 23-25 perc alatt.

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>