Kenyérművész

Húsvéti Alakor nyuszik

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Húsvéti Alakor nyuszik

Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető

A húsvéti asztal sztárjai lehetnek ezek a kis tündéri nyuszik! Amit pedig a legjobban szeretünk benne: pillanatok alatt elkészül ez az ősi gabonás finomság! 

Mi most mazsolás-mandulás sütőkeverékből készítettük, de természetesen elkészítheted más keverékből is!

Hozzávalók:


  • 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mazsolás-mandulás)
  • 1 egész tojás (ha tojás nélkül készítenéd, 50 ml folyadékkal helyettesítsd)
  • 4 evőkanál porcukor
  • 200 ml tej/víz/növényi tej
  • 3 evőkanál olaj/olvasztott vaj

 

Elkészítés:


  1. A tészta összes hozzávalóját alaposan dolgozzuk össze, és letakarva meleg helyen pihentessük kb 35-40 percet.
  2. Lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, és csípjünk le belőle egy kis gombócot, ez lesz a nyuszik farka.
  3. A tésztát osszuk 8 egyenlő részre, és sodorjuk hüvelykujjnyi vastagságúra. Formázzuk meg.
  4. A félretett kis tésztából csípjünk egy pici gombócot, mártsuk meg a tojásba, forgassuk a kókuszreszelékbe, és illesszük a “helyére”.
  5. Pihentessük kb 15 percig, közben kapcsoljuk a sütőt 175 fokra, majd süssük aranybarnára kb 17-19 perc alatt.

 

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>