Kenyérművész
Húsvéti Alakor nyuszik
Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető
A húsvéti asztal sztárjai lehetnek ezek a kis tündéri nyuszik! Amit pedig a legjobban szeretünk benne: pillanatok alatt elkészül ez az ősi gabonás finomság!
Mi most mazsolás-mandulás sütőkeverékből készítettük, de természetesen elkészítheted más keverékből is!
Hozzávalók:
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék (mazsolás-mandulás)
- 1 egész tojás (ha tojás nélkül készítenéd, 50 ml folyadékkal helyettesítsd)
- 4 evőkanál porcukor
- 200 ml tej/víz/növényi tej
- 3 evőkanál olaj/olvasztott vaj
Elkészítés:
- A tészta összes hozzávalóját alaposan dolgozzuk össze, és letakarva meleg helyen pihentessük kb 35-40 percet.
- Lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, és csípjünk le belőle egy kis gombócot, ez lesz a nyuszik farka.
- A tésztát osszuk 8 egyenlő részre, és sodorjuk hüvelykujjnyi vastagságúra. Formázzuk meg.
- A félretett kis tésztából csípjünk egy pici gombócot, mártsuk meg a tojásba, forgassuk a kókuszreszelékbe, és illesszük a “helyére”.
- Pihentessük kb 15 percig, közben kapcsoljuk a sütőt 175 fokra, majd süssük aranybarnára kb 17-19 perc alatt.
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |