Sós receptek
Vajas magvas Alakor bagel
Nehézségi fokozat: Közepesen nehéz elkészítés
Nem véletlenül az egyik kedvenc lisztkeverékünk a világos Alakor: finom diós, karakteres íze ugyanis ezerféleképp variálható, a végeredmény pedig mindig igazán különleges, ízletes! Most magvas bagel receptet hoztunk Nektek, amit egy kevés vajjal tettünk még finomabbá!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 1 csomag világos alakor sütőkeverék
- 30 gramm olvasztott, de nem meleg vaj
- 390 gramm víz
megkenéshez:
- 50 gramm puha vaj
a tetejére:
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál víz
- kb 170-180 gramm magkeverék
Elkészítés:
- A tésztához a lisztet, a langyos vizet és a vajat alaposan összedolgozzuk, majd letakarva meleg helyen kb 30-60 perc alatt a duplájára kelesztjük.
- Mialatt kel, oldjuk fel a mézet a vízben, és öntsük a magokat egy lapos tálra/tálcára. Természetesen nem fogja felvenni az összes magot, de kell a mennyiség, hogy alaposan be tudja vonni mindenhol!
- A megkelt tésztát lisztezett felületen kissé gyúrjuk át, formázzuk cipóvá, és osszuk 8 egyenlő részre.
- A tésztadarabokat formázzuk gombócokká. A kis gombócokat nyújtsuk ki hosszúkás-ovális formára, kenjük meg vékonyan a puha vajjal, és hosszanti oldalukról szorosan tekerjük fel.
- A két végét dolgozzuk jól össze, hogy megkapjuk a bagel formát.
- Mártsuk meg egy pillanatra a mézes vízben, majd forgassuk meg a magkeverékben.
- Tegyük sütőpapírral bélelt tepsire a bageleket, és pihentessük őket kb 15 percig.
- Ezután 170 fokra előmelegített sütőben süssük aranybarnára őket kb 23-25 perc alatt.
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |