Édes receptek

Amerikai palacsinta

Kenyérművész
Kenyérművész
2023.09.12 10:04
Amerikai palacsinta

Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető

Az alakorból készült palacsinta különleges, finom ízével egészen biztos, hogy nem fogsz tudni betelni, pláne, ha felhő puhaságú kis puffancsokként készítjük!

Hozzávalók:


 

Elkészítés:


  1. A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük kemény, de nem törős habbá.
  2. A lisztet a tejjel, cukorral, tojások sárgájával és a sütőporral keverjük csomómentesre, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot.
  3. Közepesen forró serpenyőt vékonyan olajozzunk/vajazzunk ki, és tegyünk a masszából 1-1 evőkanálnyi halmokat. Ha már szép aranybarnára sült az alja, óvatosan fordítsuk meg és süssük készre a másik felét is.
  4. Mi mézben elkevert pici fahéjjal fogyasztottuk, de nagyon finom lekvárral, pudinggal, gyümölcsökkel is!

 

 

 

A szerzőről

 

Facebook   Instagram

Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget!


További ősi gabonás receptjeim >>>