Édes receptek
Amerikai palacsinta
Nehézségi fokozat: Könnyen elkészíthető
Az alakorból készült palacsinta különleges, finom ízével egészen biztos, hogy nem fogsz tudni betelni, pláne, ha felhő puhaságú kis puffancsokként készítjük!
Hozzávalók:
- 1 csomag világos alakor palacsinta/gofri sütőkeverék
- 400 ml tej/víz/növényi tej
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál olvasztott vaj/olaj
- 1/3 kávéskanál sütőpor
- 3 evőkanál porcukor
Elkészítés:
- A tojásokat válasszuk ketté, és a fehérjét verjük kemény, de nem törős habbá.
- A lisztet a tejjel, cukorral, tojások sárgájával és a sütőporral keverjük csomómentesre, majd óvatosan keverjük bele a felvert tojáshabot.
- Közepesen forró serpenyőt vékonyan olajozzunk/vajazzunk ki, és tegyünk a masszából 1-1 evőkanálnyi halmokat. Ha már szép aranybarnára sült az alja, óvatosan fordítsuk meg és süssük készre a másik felét is.
- Mi mézben elkevert pici fahéjjal fogyasztottuk, de nagyon finom lekvárral, pudinggal, gyümölcsökkel is!
A szerzőről
|
Jó szívvel ajánlom a Grana Antico márka ősi gabona termékeit, mert töretlenül hiszek abban, hogy a legfinomabb étel két összetevőből áll: minőségi alapanyagokból, és a szívünk egy darabjából. Ha ez a két hozzávaló megvan, már csak egy csepp kreativitás szükséges, hogy felejthetetlen ételt varázsoljunk az asztalra! Ősi gabonás receptjeimmel ehhez nyújtok segítséget! |