Tönköly sütőkeverék, világos 450g BIO
Tönköly sütőkeverék, világos 450g BIO
1 200 Ft

Tönköly sütőkeverék, világos 450g BIO

Az Tönköly világos sütőkeverék készült azoknak, akik rendszeresen sütnek otthon és egészségesebb alternatívát keresnek a mindennapi kenyerekhez és péksüteményekhez. A Tönköly, mint ősi gabona, gazdag fehérjében, és leginkább hasonlít a már megszokott búzalisztekhez. Ezzel sokkal könnyebben beilleszthető a megszokott étrendbe.

Ősi gabona fajtája
Világos tönköly
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico Manufaktúra
Mindig frissen őrölve
1 200 Ft
Egységár: 2 667 Ft/kg
Részletek

A Tönköly világos sütőkeverék tökéletes alapanyag kenyerekhez, zsemlékhez, pizza alaphoz vagy bármilyen sós süteményhez. Könnyen kezelhető tésztát eredményez, amely megőrzi a tönköly gazdag tápanyagtartalmát, ugyanakkor enyhébb ízű, mint a teljes őrlésű változat.

A sütőkeverék tartalma:

  • világos tönköly liszt*
  • Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktériumok által fermentált teljes őrlésű alakor liszt*)
  • száraz élesztő
  • tengeri só
  • útifűmaghéj*

*Ellenőrzött biogazdálkodásból

Az Tönköly egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 450g

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
816 kJ (193 kcal)
1,4 g
0,3 g
34,8 g
0,8 g
4,1 g
8,2 g
1,23 g

 

Adatok
EAN kód
5999862236236
Cikkszám
016
Tömeg
450 g/db
Kenyérsütési útmutató

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. *A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!