Tönköly sütőkeverék, világos 400g BIO
Tönköly sütőkeverék, világos 400g BIO
1 600 Ft

Tönköly sütőkeverék, világos 400g BIO

Tönköly sütőkeverék, világos 400g BIO
Tönköly sütőkeverék, világos 400g BIO

Ízvilágában és felhasználásában a tönkölyliszt áll a legközelebb a klasszikus kenyérlisztekhez. Nem végeztek rajta génmódosítást, nem érte sem vegyszer, sem műtrágya. A tönköly sütőkeverékből készült kenyérnek kellemes diós zamata van.

Ősi gabona fajtája
Világos tönköly
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico
Hosszan friss csomagolásban
1 600 Ft
Egységár: 4 000 Ft/kg
Részletek

 

 

1 darab kb. 750 g-os kenyér sütéséhez

Csomag tartalma:

  • 1 sütőkeverék (350 g)
  • 1 indítókultúra (50 g)

Összetétel:

  • Sütőkeverék: BIO világos Tönkölyliszt*, útifűmaghéj*, tengeri só
  • Indítókultúra: Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktérium által fermentált teljes őrlésű Alakor liszt*), száraz élesztő

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Az Tönköly egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 400 g

 

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
891 kJ (211 kcal)
1,3 g
0,24 g
39,6 g
0,39 g
3,6 g
8,3 g
1,24 g

A

Adatok
EAN kód
5999862236007
Cikkszám
095
Tömeg
400 g/db
Kenyérsütési útmutató

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze a két tasak tartalmát kell öszekeverni vízzel. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!