Tönköly sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO
Tönköly sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO
1 200 Ft

Tönköly sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO

Az Tönköly teljes őrlésű sütőkeverék most elérhető azoknak, akik értékelik az ősi gabonák gazdag tápanyagtartalmát és szeretnék kihasználni a Tönköly jótékony hatásait a mindennapi sütés során. A Tönköly, mint ősi gabona, régóta ismert kiváló sütési tulajdonságairól és természetes tápanyag-tartalmáról. A teljes őrlésű változat megőrzi a gabona minden részét, így minden sütés alkalmával különösen laktató és kiegyensúlyozott étrendbe illeszkedő pékárukat készíthet.

Ízvilágában és felhasználásában a tönkölyliszt áll a legközelebb a klasszikus lisztekhez, ezért könnyen beilleszthető a hagyományos és a modern konyhába is.

Ősi gabona fajtája
Teljes őrlésű tönköly
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico Manufaktúra
Mindig frissen őrölve
1 200 Ft
Egységár: 2 400 Ft/kg
Részletek

Sokoldalú felhasználás: A Tönköly teljes őrlésű sütőkeverék ideális választás sós kenyerekhez, zsemlékhez, sós süteményekhez és akár pizzatésztához is. A keverék biztosítja, hogy a pékáruk ne csak finomak, hanem kiegyensúlyozottak is legyenek, hiszen a Tönköly természetes összetétele elősegíti a szervezet egészséges működését.

A sütőkeverék tartalma:

  • 450 g teljes őrlésű tönköly liszt*
  • Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktériumok által fermentált teljes őrlésű alakor liszt*)
  • száraz élesztő
  • tengeri só
  • útifűmaghéj

*Ellenőrzött biogazdálkodásból

Az Tönköly egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 500g

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
957 kJ (228 kcal)
1,4 g
0,4 g
41,9 g
1,7 g
6,1 g
8,5 g
1,3 g

 

Adatok
EAN kód
5999862236250
Cikkszám
018
Tömeg
500 g/db
Kenyérsütési útmutató

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!