Alakor sütőkeverék, világos 450g BIO
Alakor sütőkeverék, világos 450g BIO
1 500 Ft

Alakor sütőkeverék, világos 450g BIO

Az Alakor világos sütőkeverék ideális választás azoknak, akik szeretik a természetes alapanyagokat. Az Alakor az egyik legősibb gabonafajta, amelyből készült világos sütőkeverék tökéletes alapanyag kenyerekhez és sós péksüteményekhez. Lágyabb textúrája és enyhébb íze kellemes alternatívát kínál a modern sütőkeverékek helyett, miközben megőrzi az alakor értékes tápanyagtartalmát.

Ha szereted a könnyedebb liszteket, a világos Alakor biztosan elnyeri a tetszésedet! Különleges, sárgás színe a magas béta-karotin tartalomnak köszönhető, ami még vonzóbbá teszi. A belőle készült kenyér, zsemle, bagett nagyon finom, és a pizzának is ropogós alapot ad, ami garantáltan mindenki kedvence lesz.

Ősi gabona fajtája
Világos Alakor
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico Manufaktúra
Mindig frissen őrölve
1 500 Ft
Egységár: 3 333 Ft/kg
Részletek

Friss alakor kenyér 100% világos alakor lisztből

 

Az Alakor Sütőkeverék sokoldalúan felhasználható, legyen szó kenyérről, kifliről, zsemléről, vagy akár pizzáról. Kiváló alapot nyújt kreatív sütési ötletekhez, gazdagítható különféle magokkal, dióval, vagy akár aszalt gyümölcsökkel is. Az elkészítéséhez csak vízre van szükség, így gyorsan és könnyen varázsolhatsz friss, házi kenyeret az asztalra.

A 450 g-os csomagolás praktikus és könnyen tárolható, ideális azoknak, akik kisebb adagokban szeretnek sütni, vagy új ízekkel kísérleteznének anélkül, hogy túl sok alapanyagot halmoznának fel.

A Grana Antico Alakor Sütőkeverék remek választás azok számára, akik szeretnék felfedezni az ősi gabonák világát, és természetes, finom házi kenyereket sütni otthon.

A sütőkeverék tartalma:

  • világos alakor liszt*
  • Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktériumok által fermentált teljes őrlésű alakor liszt*)
  • száraz élesztő
  • tengeri só
  • útifűmaghéj*

*Ellenőrzött biogazdálkodásból

Az Alakor egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 450g

 

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
844 kJ (200 kcal)
1,3 g
0,3 g
37,3 g
0,4 g
4,9 g
7,2 g
1,2 g

 

Adatok
EAN kód
5999862236229
Cikkszám
015
Tömeg
450 g/db
Kenyérsütési útmutató
Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!
Kiegészítő termékek