Alakor sütőkeverék, világos 400g BIO
Alakor sütőkeverék, világos 400g BIO
2 400 Ft

Alakor sütőkeverék, világos 400g BIO

Alakor sütőkeverék, világos 400g BIO
Alakor sütőkeverék, világos 400g BIO

Sütőkeverékünkhöz ősi Alakor gabonát használunk, mely az első, emberek által termesztett kalászos növény. Nem végeztek rajta génmódosítást, nem érte sem vegyszer, sem műtrágya. Ritka és értékes alapanyag. Az Alakor Sütőkeverékből készült kenyér pedig igazán különleges ízélményt nyújt

Ősi gabona fajtája
Világos Alakor
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico
Hosszan friss csomagolásban
2 400 Ft
Egységár: 6 000 Ft/kg
Részletek

Alakor kenyér világos alakor lisztből

 

1 darab kb. 750 g-os kenyér sütéséhez

A csomag tartalma:

  • 1 sütőkeverék (350 g)
  • 1 indítókultúra (50 g)

Összetétel:

  • Sütőkeverék: BIO világos Alakor liszt*, útifűmaghéj*, tengeri só
  • Indítókultúra: Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktérium által fermentált teljes őrlésű Alakor liszt*), száraz élesztő

Az Alakor egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 400 g

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
939 kJ (222 kcal)
1,5 g
0,26 g
40,7 g
0,51 g
4,2 g
9,3 g
1,4 g

 

Adatok
EAN kód
5999862236021
Cikkszám
094
Tömeg
400 g/db
Kenyérsütési útmutató

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze a két tasak tartalmát kell öszekeverni vízzel. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!