Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO
Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO
1 500 Ft

Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 500g BIO

Az Alakor az ősi gabonák alfája és omegája! Kellemesen mély, diós ízű, kiváló beltartalmi értékekkel bíró gabona. Sárgás színe a magas béta-karotin tartalmának köszönhető. Ajánljuk kenyerekhez, péksütikhez, pizzához.

Az Alakor teljes őrlésű sütőkeverékkel hosszú távon is élvezheti az ősi gabona tápláló előnyeit. Az Alakor egyike a legősibb gabonafajtáknak, amely természetes módon gazdag rostokban, fehérjékben és ásványi anyagokban, ezáltal kiválóan alkalmas kenyerek és sós péksütemények elkészítésére. A teljes őrlésű változat az Alakor minden részét megőrzi, így még több tápanyagot biztosít az otthoni sütésekhez.

Ősi gabona fajtája
Teljes őrlésű Alkor
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico Manufaktúra
Mindig frissen őrölve
1 500 Ft
Egységár: 3 000 Ft/kg
Részletek

Sokoldalú felhasználás: Ez a teljes őrlésű sütőkeverék tökéletes alapanyag kenyerekhez, sós süteményekhez, kekszekhez vagy akár pizza alaphoz is. Az Alakor természetes ízvilága minden sütés során különleges karaktert ad az elkészült pékárunak.

A sütőkeverék tartalma:

  • teljes őrlésű alakor liszt*
  • Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktériumok által fermentált teljes őrlésű alakor liszt*)
  • száraz élesztő
  • tengeri só
  • útifűmaghéj*

*Ellenőrzött biogazdálkodásból

Az Alakor egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!
Nettó súly: 500g



Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
937 kJ (224 kcal)
1,7 g
0,4 g
42,7 g
3 g
6,6 g
6,2 g
1,3 g
Adatok
EAN kód
5999862236243
Cikkszám
017
Tömeg
500 g/db
Kenyérsütési útmutató

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze vizet kell hozzáadni a keverékhez. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!