Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 450g BIO
Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 450g BIO
2 400 Ft

Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 450g BIO

Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 450g BIO
Alakor sütőkeverék, teljes őrlésű 450g BIO

Sütőkeverékünkhöz ősi Alakor gabonát használunk, mely az első, emberek által termesztett kalászos növény. Nem végeztek rajta génmódosítást, nem érte sem vegyszer, sem műtrágya. Ritka és értékes alapanyag. Az Alakor Sütőkeverékből készült kenyér pedig igazán különleges ízélményt nyújt.

Ősi gabona fajtája
Teljes őrlésű Alkor
Sós sütőkeverék
Kenyér, zsemle, bagett és más sós péksütemények készítéséhez
Grana Antico
Hosszan friss csomagolásban
2 400 Ft
Egységár: 5 333 Ft/kg
Részletek

 

1 darab kb. 800 g-os kenyér sütéséhez

A csomag tartalma:

  • 1 sütőkeverék (400 g)
  • 1 indítókultúra (50 g)

Összetétel:

  • Sütőkeverék: BIO teljes őrlésű Alakor liszt*, száraz élesztő, útifűmaghéj*, tengeri só
  • Indítókultúra: Alakor Ferment Koncentrátum (tejsavbaktériumok által fermentált teljes őrlésű alakor liszt*)

*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból

Az Alakor egy búzafajta, mely glutént tartalmaz. GMO mentes. A termék nyomokban dió-féléket, szezámmagot, szóját, tejet és csillagfürtöt tartalmazhat. Jól lezárva, szárazon, hőtől védve tárolandó!

Nettó súly: 450g

 

Átlagos tápérték 100 g termékben

Energia
Zsír
– amelyből telített zsírsavak
Szénhidrát
– amelyből cukrok
Rost
Fehérje
979 kJ (232 kcal)
2 g
0,32 g
40,8 g
1,4 g
6 g
9,6 g
1,16 g

 

Adatok
EAN kód
5999862236038
Cikkszám
092
Tömeg
450 g/db
KENYÉRSÜTÉSI ÚTMUTATÓ

Sütőkeverékünk mindent tartalmaz, amire szükség van ősi gabona kenyerek sütéséhez. Mindössze a két tasak tartalmát kell öszekeverni vízzel. A sütőkeverékből lehet élesztő alapú vagy fermentációs eljáráson alapuló kenyeret is sütni. Az élesztős gyors eljárásnál mindössze 5 percig kell dagasztani és 60 percig keleszteni, majd a sütőformában még 5 percig állni hagyni. **A kelesztési idő növelésével (4 – 12 óra) egyre karakteresebb kenyeret kapunk. Az indítókultú-rában található Alakor Sütőferment idővel egyre jobban fejti ki csodás hatását. A hoszszabb idejű kelesztés így eredményezi a kenyértészta termé-szetes fermentációját.
Érdemes kísérletezni a fermentálási idő hosszával – találd meg a számodra legfinomabb kenyeret! Miután kelni hagytad a tésztát egy tálban 4 órán keresztül, vagy 12 órán át, helyezd azt a sütőformába, és hagyd állni 5 percen keresztül. Ezután 180 °C-on süsd 60 percen keresztül, és kész is van a saját ősi gabona kenyered.

Jó étvágyat kívánunk!

Az alap keverékböl készíthető más finomság is, amihez segítséget nyújt a 

Nézd meg milyen egyszerű!